Az alábbiakban a teljesség igénye nélkül igyekeztünk kigyűjteni néhány úti célt, melyek a szabadidő tartalmas eltöltéséhez kínálnak lehetőséget:

Balatonalmádi – Káptalanfüred 0-5km-re
Balatonalmádi város hivatalos honlapja az aktuális programokkal és látnivalókkal: www.balatonalmadi.hu
Hajókikötő Balatonalmádiban: Nagy élmény egy balatoni hajóút, s ebben a közeli kikötőben könnyedén felszállhatnak valamelyik menetrend szerinti járat fedélzetére.
Szabadság kilátó: Egy-másfél órányira található a nyaralótól, gyönyörű kilátással a Balatonra.
Köcsi-tó Tanösvény: A Káptalanfüreden található 400 m-es tanséta (sárga T jelzés) 4 állomásán ízelítőt kapunk a tó környezetének természeti értékeiből: a vörös homokkövön kialakult élővilágból, a 250 millió éves kőzetekből (kavicskő- homokkő). A kirándulást a sárga keresztjelzésen a 300 m magas Csere-hegyi kilátó felé folytathatjuk. Népszerű, felújított kirándulóhely tűzrakó hellyel, büfével.

Balatonfűzfő 7km-re
Uszoda: A fűzfői fedett uszodában rossz idő esetén is vízben töltheti szabadidejét.
Bobpálya és kalandpark: Az uszoda szomszédságában található szabadidőpark télen-nyáron nyitva tart. Sokszínű szórakozási lehetőséget nyújt kicsiknek és nagyoknak egyaránt. www.balatonibob.hu

Balatonfüred 13km-re
Tagore sétány: Balatonfüred központjában található a közkedvelt sétány. Gyönyörű panorámával és különböző programokkal találkozhatnak az ide látogatók.
Annagora Aquapark: Egy igazi csúszdapark a Balaton mellett. www.annagora.hu
Sundance Park: Az éjszakai élet kedvelőinek fellegvára, bulik, zene koktélok. www.sundancepark.hu

Veszprém 14km-re
Vár: A királynék városának is nevezett Veszprém vára igazán szép látvány, érdemes ide ellátogatni nemcsak a várnegyed épületei, de a kilátás miatt is. Minden évben rendeznek itt Utcazene Fesztivált www.utcazene.hu , amely fiatalok ezreit vonzza az ide. Veszprém város honlapja: www.veszprem.hu/turistaknak
Állatkert: A természetes domborzat adottságait kihasználó szépen felújított állatkert jelenleg az egyik legszebb az országban. www.veszpzoo.hu
Aréna: MKB Veszprém kézilabdacsapat otthona, mérkőzések és egyéb rendezvények színhelye.


Tihany 20km-re
Bencés Apátság: A Tihanyi-félsziget legmagasabb pontján helyezkedik el és a Balaton egyik legszebb panorámáját tárja szemünk elé.